Burse - Fonduri mutuale

Dedeman a cumpărat un teren de 51.000 de metri pătraţi de la compania de transporturi aeriene Aviaţia Utilitară

Dedeman a cumpărat un teren de 51.000 de metri pătraţi...

Autor: Marius Oncu

23.12.2015, 17:00 2950

Vînzarea terenului a fost aprobată de acţionarii Aviaţia Utilitară la începutul lunii septembrie.

Terenul este situat pe Calea Ion Zăvoi, nr 2-4, sector 1, (fostă strada Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, nr 40A), potrivit unui raport transmis de Aviaţia Utilitară Bursei de Valori Bucureşti.

Suprafaţa de aproape 51.000 de metri pătraţi este localizată între Aeroportul Băneasa şi magazinul IKEA.

Potrivit celor mai recente date disponibile pe site-ul BVB, de la finele lunii iunie, omul de afaceri Sorin Avramescu deţine 99,9% din companie.

O raportare transmisă, însă, în luna iulie de compania Practic SA bursei informa asupra unui acord prin care Practic cumpăra un pachet de 46,76% din acţiunile Aviaţia Utilitară. Tranzacţia urma să se realizeze, conform anunţului de la momentul respectiv, "ulterior îndeplinirii demersurilor legale privind statutul de socitate listată pe piaţa Rasdaq".

Principalul acţionar al Practic SA este omul de afaceri Radu Dimofte, cu o deţinere de 48,4% (potrivit datelor raportate BVB la finele lunii iunie), iar un pachet de 32,5% se află în posesia firmei IBTC, înregistrată în insulele Turks&Caicos. Restul acţiunilor sunt deţinute de persoane juridice - 10,1%, respectiv persoane fizice - 9,2%.

Dedeman, companie din domeniul retailului cu materiale de construcţii şi amenajărilor interioare din România, este deţinută de oamenii de afaceri Dragoş şi Adrian Pavăl. Reţeaua Dedeman din România numără 42 de magazine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO