Burse - Fonduri mutuale

Deja vu pentru investitori: acţionarii Transgaz nu aprobă din prima nicio propunere de dividende din rezultatul pe 2018, la fel ca anul trecut. Urmează o altă AGA

Deja vu pentru investitori: acţionarii Transgaz nu...

Autor: Liviu Popescu

24.04.2019, 15:24 565

Acţionarii Transgaz (TGN) au respins miercuri atât propunerea consiliului de administraţie al companiei de stats de repartizare a 21,66 lei pe acţiune ca dividende din rezultatul pe 2018, cât şi pe cea a acţionarului majoritar Ministerul Economiei de 37,89 lei pe acţiune, solicitând în schimb o convocare în regim de urgenţă a unei noi şedinţe a acţionarilor pe acest subiect.

Aceeaşi situaţie s-a întâmplat şi în 2018, când acţionarii aveau de asemenea de ales între două propuneri de dividende, una a companiei iar cealaltă a acţionarului majoritar. Ulterior statul, în calitate de acţionar majoritar, a avut câştig de cauză la adunarea acţionarilor convocată pentru luna iunie.

Este suprinzător pentru o companie de stat să respingă pentru al doilea an la rând propunerea acţionarului majoritar de repartizare a unei cote mai mari din profitul net. De exemplu în şedinţa de marţi, 16% din numărul de voturi exprimate au fost pentru propunerea de dividende a statului, în timp ce 78,77% au votat împotriva. O pondere de 5,2% s-a abţinut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO