Burse - Fonduri mutuale

Delistare record: Zentiva vrea să cumpere integral compania din România (Sicomed) care are o capitalizare de 1,5 mld. lei

Delistare record: Zentiva vrea să cumpere integral...

Autor: Liviu Popescu, Roxana Rosu

14.12.2018, 00:05 748

În eventualitatea în care după încheierea ofertei de preluare cehii ajung la minimum 95% din Zentiva, faţă de 93,2% în prezent, aceştia au cale liberă să delisteze compania de 1,5 mld. lei. Randament de 575% din 2010 încoace cu tot cu dividende.

Producătorul de medicamente Zentiva Bucureşti (simbol bursier SCD) ar putea înregistra cea mai mare delistare a unei companii locale de la bursa de la Bucureşti, ca valoare de piaţă a emitentului în momentul retragerii, în contextul în care acţionarul majoritar, cu o pondere de 93,2% din capitalul social, vrea să preia integral restul acţiunilor din piaţă.

Practic bursa ar putea pierde circa 1% din valoarea totală a companiilor listate prin retragerea producătorului de medicamente.

Zentiva are în prezent 1,5 miliarde de lei capitalizare şi un nivel foarte scăzut al procentului din capitalul social disponibil la liber la tranzacţionare şi ar putea fi delistată de grupul ceh Zentiva la începutul anului 2019. Cea mai recentă mare delistare, cea a Albalact în 2017, determinată tot de decizia acţionarului majoritar, a fost de 339 milioane de lei ca valoare de piaţă a companiei în momentul retragerii. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO