Burse - Fonduri mutuale

Deloitte va evalua Bursa şi SIBEX în procesul de fuziune

„Suntem mulţumiţi că procesul de absorbţie al Sibex de către BVB decurge într-un mod foarte profesionist, care poate fi un model pentru astfel de tranzacţii din sectorul financiar“, declară Lucian Anghel, preşedintele BVB.

„Suntem mulţumiţi că procesul de absorbţie al Sibex de către BVB decurge într-un mod foarte profesionist, care poate fi un model pentru astfel de tranzacţii din sectorul financiar“, declară Lucian Anghel, preşedintele BVB.

Autor: Dan Grigore Ivan

20.07.2016, 00:03 243
Deloitte este noul consultant de­semnat de BVB şi SIBEX în vederea evaluării com­paniilor im­plicate în fu­ziunea celor două entităţi, anunţă re­prezentanţii opera­to­rului pieţei de capital de la Bucureşti.

„Deloitte va reali­za un raport de eva­luare care va prezenta opinia asupra valorii BVB şi SIBEX, împreună cu subsi­diarele lor, precum şi rata de schimb a acţiunilor în cazul fuziunii bazate pe valorile societăţilor. Deloite va folosi metodo­logiile de evaluare potri­vite bunurilor şi intere­selor eva­luate, luând în consi­derare mai mulţi factori, precum şi statutul societăţilor de ope­ratori de piaţă“ spune bursa.

Practic, este un nou pas înainte către împlinirea procesului de fuziune dintre cei doi operatori bursieri.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) are o capitalizare bursieră de 184 mi­lioane lei. În 2015, veniturile ope­raţionale ale BVB au fost de 36 milioane lei, în timp ce profitul înregistrat de ope­ratorul bursier a fost de 7,51 mi­lioane lei. Titlurile BVB s-au depreciate cu 10,74% de la începutul acestui an, iar operatorul bursier a raportat un profit de 0,004 milioane lei după primele trei luni ale acestui an, în scădere faţă de cele 1,95 milioane lei raportate după primul trimestru al anului precedent.

Profitul operaţional a fost de 0,356 milioane lei, în scădere faţă de cele 0,566 milioane lei raportate în primul trimestru al anului 2015. De asemenea, media zilnică de tranzacţionare pe piaţa reglementată de acţiuni, incluzând ofertele, a fost de 26,9 milioane lei, în scădere cu 19% faţă de primele luni ale anului 2015.

De asemenea, SIF Transilvania (SIF 3) este unul dintre principalii acţionari ai ambilor operatori bursieri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO