Burse - Fonduri mutuale

Dendrio Solutions, parte a grupului Bittnet, a semnat un contract de 4,7 mil. dolari cu un client din sectorul public pentru furnizarea de echipamente şi servicii

Foto: Cristian Logofătu, cofondator Bittnet

Foto: Cristian Logofătu, cofondator Bittnet

Autor: Tibi Oprea

04.03.2022, 15:37 235

Bittnet Systems (simbol bursier BNET), integrator local de soluţii IT&C şi furnizor de servicii de training în domeniul IT, a anunţat investitorii că Dendrio Solutions, companie deţinută integral de către emitent, a semnat un contract cu un client din sectorul public a cărui valoare se ridică la 4,65 mil. dolari fără TVA, potrivit unui raport publicat la BVB.

Obiectul contractului, de tip acord cadru, îl reprezintă furnizarea de echipamente IT&C şi servicii de configurare soluţii tehnice. Perioada de desfăşurare a acestuia este de 24 luni.

Grupul de companii de IT listat pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti a raportat pentru 2021 un profit net de 14,4 milioane de lei, de la circa 1 milion de lei în 2020, rezultând astfel o creştere de aproximativ 1.300%, respectiv o cifră de afaceri de 112,6 milioane de lei, în creştere cu 3% faţă de 2020.

Marja brută a crescut cu 14% anul trecut, la 24,5 mil. lei, în timp ce capitalurile propria s-au dublat de la an la an şi au ajuns la 55,2 mil. lei.

Bittnet are 153 mil. lei capitalizare după ce acţiunile BNET au scăzut cu 8,3% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 9,3 mil. lei. Compania este deţinută în proporţie de 12% de Mihai Logofătu, respectiv în proporţie de 11,13% de Cristian Logofătu, arată datele BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO