Burse - Fonduri mutuale

Depozitarul Central ieftineşte distribuţia dividendelor

Depozitarul Central ieftineşte distribuţia dividendelor

Autor: Roxana Pricop

28.05.2015, 00:03 1235

Depozitarul Central, instituţia responsabilă cu decontarea tranzacţiilor cu acţiuni şi registrul acţionarilor, a eliminat componenta fixă de 50 lei/broker din tariful pentru procesarea distribuţiilor de dividende şi a altor sume de bani cuvenite deţinătorilor de acţiuni, efectuate prin intermediul brokerilor la care aceştia au cont deschis.

Astfel cuantumul tarifului redus este de 2 lei/client plus costurile generate de transferurile bancare. Începând din acest an, dividendele com­pa­niilor listate la bursă se plătesc exclusiv prin intermediul Depozitarului Central. 

Dividendele se pot încasa fie în contul bancar personal indicat, fie în numerar, la ghişeele din întreaga ţară ale agentului de platădesemnat de fiecare emitent în parte, cu condiţia ca respectivul agent de plata să fi încheiat un contract în acest sens cu Depozitarul Central.

Comisionul pe care Depozitarul Central îl va aplica pentru furnizarea serviciului de distribuire a sumelor de bani va fi de 1 leu, la care se adaugă tariful agentului de plată.

De asemenea, Depozitarul a redus şi tariful aplicat pentru furnizarea serviciului de modificare a datelor de identificare ale titularilor de cont persoane juridice, de la 400 lei/solicitare la 50 lei/solicitare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO