Burse - Fonduri mutuale

Depozitarul Central va distribui dividendele companiilor prin CEC Bank

Depozitarul Central va distribui dividendele companiilor...

Autor: Roxana Pricop

19.01.2015, 18:14 1360

Depozitarul Central a anunţat că din 9 februarie va face plata în numerar a dividendelor companiilor listate ale companiilor listate la bursă, şi ale altor companii care au registrul acţionarilor la Depozitarul Central, doar prin unităţile CEC Bank, după ce instituţia a renunţat la contractul cu Poşta Română.

Contractul cu CEC Bank va intra în vigoare începând cu 9 februarie, în perioada curprinsă între 27 ianuarie şi 6 februarie distribuirea dividendelor va fi suspendată în scopul finalizarii procesului de reconciliere a plăţilor efectuate prin intermediul Poştei Române. Plăţile de dividende în numerar vor fi realizate începând cu 9 februarie exclusiv prin intermediul celor 1.066 de sucursale informatizate ale CEC Bank.

Din 2010, când Depozitarul a lansat serviciul naţional de distribuţie al dividendelor, agentul de plată a dividendelor în numerar a fost Poşta Română.

Depozitarul Central a anunţat că distribuirea dividendelor în numerar prin intermediul noului agent de plată nu implică modificări ale modalităţii utilizate în prezent pentru încasarea dividendelor de către acţionari şi nu determină cheltuieli suplimentare în sarcina societăţii emitente sau a acţionarilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO