Burse - Fonduri mutuale

Deriva internă a PSD-ului a însemnat pentru bursa românească cea mai proastă lună iunie din 2008 încoace

Deriva internă a PSD-ului a însemnat pentru bursa...

Autor: Liviu Popescu

03.07.2017, 00:05 199

♦ Bursa de la Bucureşti a fost influenţată (pe lângă corecţiile ex-dividend şi bursele externe) de schimbarea guvernului după nici şase luni, iar ulterior de jocul de-a v-aţi ascunselea cu pensiile private a şapte milioane de români ♦ Indicele BET a scăzut cu 10,4% în iunie 2017, anul în care România aşteaptă promovarea la statutul de piaţă emergentă.

Indicele de referinţă al bursei româneşti a scăzut în iunie cu 10,4% şi a marcat astfel cea mai slabă lună iunie din 2008 încoace, din cauza derivei interne a PSD, partidul aflat la putere în România, care a adus pe scena politică un nou guvern cu un alt program de guvernare.

În ultimele şedinţe din luna iunie, indi­cele BET a fost tras grav în jos de decla­raţiile contradictorii din guvern cu privire la viitorul fondurilor de pensii private Pilon II, care au 8,8 mld. lei investiţii în acţiuni şi fonduri în România, adică 5% din capita­lizarea pieţei reglementate a bursei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO