Burse - Fonduri mutuale

Deschiderea de astăzi. Radu Crăciun, BCR Pensii, despre pensiile ocupaţionale Pilon IV: Pot fi ajustate pe criteriile pe care le au angajatorii în momentul în care vor să ofere acest beneficiu angajaţilor

Autor: Eduard Ivanovici

18.02.2022, 07:25 148

Comision negociabil pentru P4 Produsul poate fi ajustat pe criteriile pe care le au angajatorii în momentul în care vor să ofere beneficiul angajaţilor.

În emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi, ediţia 17 februarie 2022, Radu Crăciun – preşedinte al Asociaţiei Pensiilor Administrate Privat (APAPR) şi preşedinte executiv al BCR Pensii, prima societate care devine administrator pentru pensiile ocupaţionale (Pilon IV), a discutat despre ce înseamnă mai exact pensia Pilon IV.

Astfel, în cadrul emisiunii, care poate fi urmărită pe zf.ro, pagina de Facebook şi canalul de youtube ale ZF, au fost discutate aspecte precum adresabilitatea Pilon IV, comisioane şi portofoliul de investiţii, diferenţele şi asemănările faţă de Pilonul II şi Pilonul III, contribuţie şi deductibilitate dar şi modalitatea de accesare a banilor.

„Spre deosebire de pensiile Pilon II şi Pilon III, care sunt mai degrabă produse dedicate persoanelor fizice, premiera pe care o aduce Pilonul IV ca produs de pensii private este faptul că reprezintă un produs business-to-business, deci un produs adresat în primul rând angajatorilor. Este un produs care poate fi ajustat pe criteriile pe care le au angajatorii în momentul în care vor să ofere acest beneficiu angajaţilor. În acest context, aş spune că este un produs foarte potrivit pentru un portofoliu de clienţi importanţi“, a spus Radu Crăciun în timpul emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi din 17 februarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO