Burse - Fonduri mutuale

Deschiderea de astăzi. Săptămâna fondurilor mutuale. Cât trebuie investit, de ce reguli să ţină cont investitorii pentru maximizarea profitului şi care sunt riscurile. Ioan Gheorghiu, Amundi: Este indicat să investim minimum 10% din venituri. Dacă de exemplu ai 20 de ani, atunci 80% din portofoliu ar trebui să fie orientat către acţiuni

Autor: Tibi Oprea

31.05.2021, 16:15 567

Pe 28 mai 2021 în cadrul emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi: Săptămâna fondurilor mutuale, în care redactorii ZF discută de la A la Z despre plasamentele în fonduri, precum primii paşi, costuri, riscuri şi maximarea investiţiei, a fost invitat Ioan Gheorgiu, director general adjunct al Amundi Asset Management.

„Este indicat să investim minimum 10% din venituri. Regula cea mai simplă pe care noi o folosim şi care cred că este folosită şi în industria fondurilor de pensii, este acel life cycle rule – regula 100-x sau 80-x. Dacă te gândeşti că trăieşti 80 de ani şi ai 40 de ani, atunci trebuie să ai un portofoliu cât de cât balansat între acţiuni şi obligaţiuni. Dar aş spune că diversificarea trebuie să înceapă totuşi de la valută“, spune Ioan Gheorgiu, cel care activează la cel mai mare administrator de investiţii din Europa.

Deja ne gândim preponderant în euro pentru achiziţiile importante, economia mon­dială încă se învârte şi probabil că va continua să se învârtă jurul dolarului, adaugă el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO