Burse - Fonduri mutuale

Deşi a avut cel mai mare profit din ultimii 15 ani, Cemacon Cluj, companie controlată de Dedeman, zice pas dividendelor

Deşi a avut cel mai mare profit din ultimii 15 ani,...

Autor: Tibi Oprea

19.03.2019, 00:00 721

Producătorul de cărămizi Cemacon Cluj (CEON), controlat de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, convoacă acţionarii în data de 23 aprilie 2019 pentru a decide repartizarea profitului net aferent anului 2018 sub formă de rezervă legală în cuantum de 1 mil. lei, ca rezerve aferente profitului reinvestit în sumă de 3,6 mil. lei, iar restul de 14,2 mil. lei ca rezultat nerepartizat, potrivit unui anunţ la bursă. 

Astfel, acţionarii companiei cu o capitalizare de 159 mil. lei nu vor primi în acest an dividende din profitul net total aferent exerciţiului financiar 2018 în sumă de 18,9 mil. lei. Acţionarul majoritar al companiei este Dedeman, cea mai mare companie antreprenorială din România, controlată de fraţii Pavăl, care deţine 39,5% din numărul de acţiuni. Business Capital For România - Opportunity Fund Cooperatief din Amsterdam are o participaţie de 31,2%, iar PIF Industrial Bacău deţine 16,6% din emitent. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO