Burse - Fonduri mutuale

Deutsche Bank si Commerzbank se prăbuşesc pe Bursa de la Frankfurt şi trag în jos bursele europene, după vânzări masive ale unui investitor misterios

Deutsche Bank si Commerzbank se prăbuşesc pe Bursa de...

Autor: Eduard Ivanovici

13.04.2022, 00:05 1029

Bursele europene înregistrau scăderi considerabile în după-amiaza zilei de marţi, 12 aprilie, într-o perioadă în care investitorii internaţionali urmăresc cu atenţie scăderile din sectorul bancar şi aşteaptă următoarele declaraţii ale Rezervei Federale din Statele Unite.

Indicele paneuropean Stoxx 600 afişa un declin de 0,5% la 13:30, ora României, în timp de DAX 30 se deprecia cu 0,8% pe Bursa din Frankfurt. Sectorul bancar din Stoxx 600 era la un moment dat pe minus cu 2,3%, arată datele MarketWatch. La Londra, FTSE 100 scădea 0,66%, iar CAC 40 din Paris înregistra un minus de 0,3%.

Luni, un investitor misterios a vândut 116 milioane de acţiuni la Deutsche Bank şi 72,5 milioane de acţiuni la Commerzbank, participaţii ce reprezintă peste 5% din cele mai mari două bănci din Germania, conform CNBC. Deutsche Bank suferea un declin de 8,3% la ora menţionată mai sus, iar Commerzbank scădea cu 7,5%. Totuşi, Deutsche a declarat că rămâne „încrezătoare în strategia noastră”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO