Burse - Fonduri mutuale

Impact vrea să se finanţeze cu bonduri de până la 150 mil. lei şi prin una sau mai multe emisiuni de acţiuni

Impact vrea să se finanţeze cu bonduri de până la 150...

Autor: Tibi Oprea

05.09.2022, 13:29 236

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (simbol bursier IMP) a convocat acţionarii în data de 7 octombrie 2022 pentru a aproba o majorare de capital prin aport în numerar, prin una sau mai multe emisiuni de acţiuni ordinare noi, cu o valoare care să nu depăşească 250 de milioane de acţiuni nou emise.

Un alt punct de pe ordinea de zi a acţionarilor se referă la răscumpărarea a maximum 30 de milioane de acţiuni proprii, reprezentând 1,268% din capitalul social subscris şi vărsat la data hotărârii, parţial pentru alocarea către angajaţi, administratori şi directori, parţial în scopul anulării lor şi reducerii corespunzătoare a capitalului social.

Preţul minim de achiziţie ar fi 0,25 de lei pe acţiune, iar preţul maxim ar fi egal cu valoarea cea mai mică dintre a) 1 leu pe acţiune şi b) valoarea cea mai mare dintre preţul ultimei tranzacţii independente şi preţul cel mai ridicat din momentul respectiv al ofertei de achiziţionare. 

Valoarea agregată a programului de răscumpărare este de maximum 30 de milioane de lei. Programul se va desfăşura pentru o perioadă de maximum 18 luni de la data publicării hotărârii AGEA în Monitorul Oficial al României, partea a IV-a.

„Tranzacţiile de răscumpărare pot avea drept obiect doar acţiuni plătite integral şi vor fi efectuate doar din profitul distribuibil sau din rezerve disponibile ale Societăţii, aşa cum sunt înregistrate în ultimele situaţii financiare anuale aprobate, cu excepţia rezervelor legale. Implementarea acestui program de răscumpărare se va face sub rezerva disponibilităţii surselor de finanţare necesare”, notează compania.

De asemenea, acţionarii vor vota şi suplimentarea programului „Stock Option Plan 2022-2023” care are ca obiectiv acordarea de drepturi de opţiune pentru dobândirea de acţiuni cu titlu gratuit de către angajaţi, în scopul menţinerii şi motivării acestora şi pentru recompensarea lor pentru activitatea desfăşurată. În cadrul programului vor fi acordate drepturi de opţiune pentru maximum 300.000 de acţiuni, alocate angajaţilor.

Pe de altă parte, societatea a cerut aprobarea emiterii de obligaţiuni – indiferent dacă sunt nominative sau la purtător, garantate sau negarantate, în formă materializată sau de-materializată, dacă vor fi listate la orice bursă sau nu şi/sau denominate în RON, EUR, orice altă monedă sau orice combinaţie a celor de mai sus – având o valoare nominală maximă totală de 150 de milioane de euro, cu o dobândă de maximum 7% şi cu o scadenţă de minimum trei ani şi jumătate, maximum până la şapte ani, în una sau mai multe emisiuni şi/sau tranşe.

Impact are 1,05 miliarde de lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 58,82% de Gheorghe Iaciu, în timp ce Andrici Adrian deţine 15% din capitalul social.

Acţiunile IMP se tranzacţionează în scădere cu 12% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 52,4 mil. lei.

Dezvoltatorul imobiliar a înregistrat în primele şase luni din 2022 venituri din vânzarea proprietăţilor de 90 milioane lei, în creştere cu 31%, şi un profit net de 14 mil. lei, faţă de pierderi de 2,7 mil. lei în S1/2021, potrivit raportului financiar semestrial.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO