Burse - Fonduri mutuale

Dezvoltatorul imobiliar Impact a vândut cel mai scump apartament din ansamblul LUXURIA Residence din Bucureşti: 734.000 de euro

Dezvoltatorul imobiliar Impact a vândut cel mai scump...

Autor: Tibi Oprea

02.08.2022, 14:53 2889

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (simbol bursier IMP) a vândut cel mai scump apartament din ansamblul LUXURIA Residence, în valoare de 734.000 euro. Tranzacţia a fost realizată de echipa internă de vânzări a dezvoltatorului.

Apartamentul recent tranzacţionat este un duplex cu 5 camere, o suprafaţă de 300 metri pătraţi şi o terasă de 36 de metri pătraţi. Pachetul a inclus şi două locuri de parcare subterane.

Situat în zona de nord a Capitalei, LUXURIA Residence este primul ansamblu cu certificare BREEAM Excellent din Bucureşti, complet finalizat în acest moment, a cărui valoare totală curentă este estimată la 150 milioane Euro.

Întregul condominiu cuprinde 9 blocuri cu 630 de apartamente, 9.650 mp de spaţii verzi, parcuri cu mobilier urban şi fântână arteziană, locuri de joacă, centru de fitness, un lounge elegant şi parcări subterane.

„Compania IMPACT are deja o reputaţie solidă pe segmentul principal al pieţei rezidenţiale, cel al locuinţelor ce se adresează clienţilor cu venituri medii, unde livrăm la cele mai înalte standarde cu preţuri accesibile. Prin tranzacţia din ansamblul LUXURIA Residence am făcut primul pas pe un segment de piaţă superior, cel al locuinţelor premium. De menţionat este faptul că unul dintre argumentele noastre principale îl reprezintă calitatea serviciilor şi a facilităţilor oferite clienţilor noştri, similare cu cele de pe segmentul premium”, spune Ovidiu Grinici, Director de Vânzări al Impact.

În acest moment, Impact are în proprietate 89,6 ha de teren cu o valoare EPRA (valorile EPRA sunt determinate în conformitate cu standardele Asociaţiei Publice Europene de Imobiliare) estimată la 799,2 milioane lei, din care 73,5 ha cu potenţial de dezvoltare imediată, pe care vor fi ridicate noi proiecte de mari dimensiuni, cu funcţiuni mixte şi proiecte de infrastructură: Greenfield Băneasa, Greenfield Plaza Băneasa, Greenfield West, Greenfield West Plaza, Luxuria City Center  în Bucureşti, Greenfield Copou şi Greenfield Copou Plaza în Iaşi şi Boreal Plus în Constanţa. Valoarea brută de dezvoltare a acestor proiecte, în perioada 2022-2027, se ridică la 1,3 miliarde euro.

Impact Developer & Contractor are 1,1 miliarde de lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 58,82% de antreprenorul Gheorghe Iaciu, în timp ce Andrici Adrian deţine 15% din capitalul social. Acţiunile au un minus de 8,2% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 49,2 mil. lei, conform datelor BVB.

Începând cu luna martie 2022, acţiunile IMP au fost incluse în indicele FTSE Global Micro Cap, parte a seriei de indici FTSE Global Equity Index Series (GEIS) dedicaţi Pieţelor Emergente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO