Burse - Fonduri mutuale

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor ia 4,2 mil. euro de la Garanti Bank pentru capital de lucru

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor ia...

Autor: Cristina Bellu

30.11.2021, 10:21 232

Impact Developer & Contractor, dezvoltator imobiliar controlat de antreprenorul Gheorghe Iaciu, a contractat un credit de 4,2 mil. euro de la Garanti Bank, cu scadenţa în iunie 2024, pentru asigurarea capitalului de lucru.

Compania urmează să extindă şi să dezvolte în următorii şase ani proiectele rezidenţiale Greenfield Băneasa, Boreal Plus, Greenfield Copou, Luxuria City Center şi Greenfield West pe cele 73,5 hectare de teren pe care le deţine în Bucureşti, Constanţa şi Iaşi.

“Urmând modelul dezvoltărilor anterioare, noile proiecte rezidenţiale vor fi construite pe suprafeţe mari de teren, în locaţii cu vecinătăţi verzi, construite la standarde nZEB şi BREEAM Excellent, folosind principii sustenabile şi tehnologii durabile, utilizând surse alternative de energie, soluţii smart city, şi soluţii de mobilitate electrică”, spun reprezentanţii companiei.

Până la finalul anului, Impact urmează să suplimenteze numărul de unităţi aflate în dezvoltare până la 2.500, construind astfel bazele pentru implementarea strategiei de dezvoltare pe şase ani.

Dezvoltatorul a obţinut în primele nouă luni din 2021 venituri de 110 mil. lei din vânzarea proprietăţilor imobiliare, în scădere cu 19% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul net s-a diminuat cu 43%, la 7,5 mil. lei.

Acţiunile companiei s-au apreciat cu 129% de la începutul anului, după tranzacţii de 65,7 mil. lei, capitalizarea companiei atingând valoarea de 1,1 mld. lei. Societatea este controlată în proporţie de 59,9% de Gheorghe Iaciu, în timp ce Andrici Adrian deţine 15,9% din capitalul social.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO