Burse - Fonduri mutuale

Dezvoltatorul imobiliar Impact ia 34 mil. lei de la First Bank pentru finanţarea extinderii proiectului rezidenţial Greenfield din Capitală cu trei blocuri

Dezvoltatorul imobiliar Impact ia 34 mil. lei de la First...

Autor: Cristina Bellu

08.02.2021, 11:13 358

Impact Developer & Contractor (simbol bursier - IMP), dezvoltator imobiliar controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a contractat de la First Bank două credite ipotecare, în valoare totală de aproximativ 34 mil. lei (7 mil. euro), care urmează să finanţeze o nouă fază din proiectul rezidenţial Greenfield, construit de companie în zona Băneasa din Capitală.

Mai exact, dezvoltatorul urmează să folosească finanţarea de 5,92 mil. euro (aproximativ 29 mil. lei) contractată de la First Bank pentru construcţia blocurilor Z1, Z2 si D6 din cartierul Greenfield Baneasa, prin trageri succesive in functie de evolutia lucrărilor, data scadentei finale fiind de 30 de luni începând cu 5 februarie, data de semnarii contractului, şi 4,5 mil. lei, împrumut care va finanţa TVA-ul costurilor aferente lucrărilor, facilitatea fiind acordată pentru o perioadă de 2 ani.

“În vederea garantarii obligatiilor asumate prin contractele de credit anterior mentionate, societatea a constituit, in favoarea First Bank  urmatoarele garantii:  contract de ipoteca imobiliara asupra terenurilor pe care se construiesc blocurile Z1, Z2 si D6 din cartierul Greenfield Baneasa împreună cu constructiile ce se vor edifica pe acestea şi contracte de ipoteca mobiliara avand ca obiect creantele din antecontracte, polite de asigurare si scrisori de garantie bancare emise in favoarea societatii referitoare la proiectul mentionat mai sus, alte creante, conturile deschise de societate la First Bank”, menţionează un anunţ al companiei.

La finalul anului trecut, compania anunţa vânzarea aproape integrală a stocului de apartamente construite în primele trei faze de dezvoltare ale ansamblului Greenfield Băneasa, şi continuarea lucrărilor la extinderea proiectului.

Impact are 535 milioane de lei capitalizare este controlată în proporţie de 59,4% de Gheorghe Iaciu, în timp ce Andrici Adrian deţine 15,9% din capitalul social.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO