Burse - Fonduri mutuale

Dezvoltatorul imobiliar Impact împrumută 4,5 mil. euro de la Garanti Bank pentru capital de lucru

Dezvoltatorul imobiliar Impact împrumută 4,5 mil. euro...

Autor: Tibi Oprea

31.05.2022, 18:47 193

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (simbol bursier IMP) a anunţat acţionarii şi investitorii cu privire la semnarea unui contract de credit tip capital de lucru în calitate de împrumutat cu Garanti Bank în calitate de creditor şi Bergamot Developments având calitatea de garant ipotecar, potrivit unui anunţat publicat la BVB.

Valoarea facilităţii este de 4,5 milioane de euro. Astfel, valoarea împrumutată prin contractul de credit semnat în data de 29 noiembrie 2021 se majorează la 8,1 mil. euro. Scadenţa creditului este în data de 30 iunie 2024.

Bergamot Developments şi Impact garantează îndeplinirea obligaţiilor asumate prin contractul de credit prin încheierea garanţiilor specifice acestui tip de finanţare.

Prin Bergamot Developments, Impact a dezvoltat cartierul Luxuria Residence din Bucureşti. Cu un total de 630 de apartamente, Luxuria Residence este primul ansamblu rezidenţial finalizat din zona Expoziţiei şi, totodată, primul proiect rezidenţial din ţară certificat BREEAM Excellent.

Impact Developer & Contractor are 1,14 mld. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 58,8% de Gheorghe Iaciu, în timp ce Adrian Andrici deţine 15,2% din capitalul social. Acţiunile IMP se tranzacţionează în scădere cu 1,1% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 25,5 mil. lei, arată datele BVB.

Compania a înregistrat în primul trimestru din 2022 venituri din vânzarea proprietăţilor de 37 mil. lei, în scădere cu 5% faţă de T1/2021, şi un profit net de 6 mil. lei, faţă de pierderi de 1,3 mil. lei în perioada similar a anului precedent, arată datele din raportul financiar trimestrial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO