Burse - Fonduri mutuale

Dezvoltatorul imobiliar Impact vrea să atragă 245 mil. lei de la investitori într-un plasament privat intermediat de Swiss Capital

Dezvoltatorul imobiliar Impact vrea să atragă 245 mil....

Autor: Cristina Bellu

04.01.2022, 10:56 626

Consiliul de Administraţie al Impact Developer & Contractor, dezvoltator imobiliar controlat de antreprenorul Gheorghe Iaciu, a decis majorarea capitalului social prin intermediul unui plasament privat pe bursă, prin care va oferi spre subscriere un număr maxim de 350 de milioane de acţiuni, la un preţ de 0,7 lei pe unitate.

Plasamentul se adesează atât investitorilor calificati, precum si unui numar maxim de 150 persoane fizice sau juridice, inclusiv actionari existenţi, potrivit anunţului făcut marţi de companie.

Operaţiunea este intermediată de Swiss Capital.

Perioada de subscriere în cadrul plasamentului privat este cuprinsă între 4 şi 21 ianuarie, iar în urma derulării şi finalizarii ofertei publice, Consiliul de Administratie va emite o decizie prin care va constata numarul de actiuni efectiv subscrise si va aproba modificarea capitalului social al companiei.

Dezvoltatorul a obţinut în primele nouă luni din 2021 venituri de 110 mil. lei din vânzarea proprietăţilor imobiliare, în scădere cu 19% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul net s-a diminuat cu 43%, la 7,5 mil. lei.

Acţiunile companiei s-au apreciat cu 123% în 2021, după tranzacţii de aproape 70 mil. lei, capitalizarea companiei atingând valoarea de 1,1 mld. lei.

Societatea este controlată în proporţie de 59,9% de Gheorghe Iaciu, în timp ce Andrici Adrian deţine 15,9% din capitalul social.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO