Burse - Fonduri mutuale

Dezvoltatorul imobiliar NEPI a încheiat fuziunea cu Rockcastle şi s-a delistat de la Bursa de la Bucureşti

Dezvoltatorul imobiliar NEPI a încheiat fuziunea cu...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

19.07.2017, 12:28 317

Investitorul sud-african în real-estate NEPI şi fondul de investiţii Rockcastle, tot din Africa de Sud, au încheiat fuziunea anunţată la finalul anului trecut. Potrivit celor două părţi, noua companie formată devine cel mai mare investitor imobiliar listat din Europa Centrală şi de Est.

„Tranzacţia a fost aprobată de acţionarii NEPI şi Rockcastle, care recunosc valoarea adăugată rezultată din fuziunea celor două companii, precum şi oportunitatea de accelerare a obiectivelor strategice de creştere şi diversificare a portofoliului”, transmit reprezentanţii NEPI Rockcastle.

Ca urmare a fuziunii, NEPI a încetat tranzacţionarea acţiunilor pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), iar începând cu 12 iulie 2017, NEPI Rockcastle se tranzacţionează pe JSE şi Euronext Amsterdam, sub noul cod buriser NRP, cu o capitalizare bursieră la listare de 6,1 miliarde de euro.

Noua companie poarta numele NEPI Rockcastle.

Compania se axează pe deţinerea, administrarea şi dezvoltarea de proprietăţi comerciale dominante în pieţe din Europa Centrală şi de Est, printre care România (cel mai mare investitor imobiliar pe segmentul de retail), Polonia (al patrulea cel mai mare investitor pe segmentul de retail) şi Slovacia (a doua cea mai mare companie de pe acest segment) şi având o prezenţă puternică în Croaţia, Cehia şi Serbia.

În prezent, NEPI Rockcastle deţine şi administrează 51 de proprietăţi operaţionale localizate în principal în şase ţări din Europa Centrală şi de Est, cu o valoare totală de aproximativ 4 miliarde de euro, precum şi şase dezvoltări în curs de construcţie.

În luna decembrie 2016, grupul de in­ves­tiţii imobiliare NEPI şi Rockcastle au agreat fuziunea activităţilor lor într-o nouă entitate, înregistrată în Isle of Man, unde este în­registrată şi NEPI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO