Burse - Fonduri mutuale

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties anunţă achiziţionarea unei noi clădiri de birouri, One Victoriei Plaza. Tranzacţie de 28 mil. euro

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties anunţă...

Autor: Eduard Ivanovici

27.07.2022, 18:39 335

One United Properties (simbol bursier ONE), principalul investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte din România, a anunţat finalizarea achiziţionării unei noi clădiri de birouri, One Victoriei Plaza. Aceasta este situată în Bucureşti, pe Bulevardul Nicolae Titulescu nr. 29-31, iar în prezent găzduieşte sediul First Bank.

Valoarea tranzacţiei este de aproximativ 28 de milioane de euro şi, conform unui raport publicat la bursa locală, are o componentă de capital propriu de circa 9 milioane de euro şi un împrumut bancar de 19 milioane de euro acordat pe 27 iulie 2022 de Garanti Bank entităţii nou achiziţionate, pentru o perioadă de 15 ani.

Împrumutul va fi utilizat pentru rambursarea împrumuturilor scadente, datorate foştilor acţionari ai entităţii cumpărate.

Clădirea de birouri are o suprafaţă închiriabilă totală de aproximativ 12.000 metri pătraţi şi 4 nivele subterane cu 93 locuri de parcare, şi este închiriată în totalitate către First Bank în calitate de chiriaş pentru o perioadă rămasă de aproximativ 12 ani, cu opţiune de întrerupere după 7 ani. Venitul anual din chirie generat de clădire este de aproximativ 1,9 milioane euro şi este indexat cu inflaţia anuală.

„Veniturile din chiria generată de One Victoriei Plaza nu au fost incluse în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli care a fost aprobat în Adunarea Generală Ordinară a acţionarilor din luna aprilie 2022”, se arată în documentul de la BVB.

Achiziţia face parte din strategia One United Properties de a creşte veniturile recurente din chirii în cifra de afaceri totală generată de companie. În urma acestei achiziţii, portofoliul de birouri al companiei numără 113.000 mp existenţi de suprafaţă închiriabilă totală de spaţii de birouri şi include One Tower, One Cotroceni Park Office Faza 1, One Victoriei Plaza, One Herăstrău Office şi One North Gate, urmând să ajungă la o suprafaţă de 148.000 mp după livrarea One Cotroceni Park Office Faza 2 până la finalul acestui an.

Împreună cu portofoliul de retail (incluzând în mare parte Bucur Obor şi One Gallery - Hala Ford), portofoliul total destinat închirierilor comerciale va atinge o suprafaţă închiriabilă totală de aproape 190.000 mp.

Acţiunile ONE au închis şedinţa de tranzacţionare de astăzi cu o creştere de 1,74%, pe tranzacţii de 117.000 de lei, fiind pe minus cu 0,93% de la începutul anului, pe un rulaj de 156 de milioane de lei. Valoarea de piaţă a societăţii este de 3,3 miliarde de lei, iar din acţionariat fac parte OA Liviu Holding Invest şi Vinci Ver Holding, care deţin împreună 59,5% din totalul acţiunilor. Societăţile sunt conduse de fondatorii Victor Căpitanu şi Andrei Liviu Diaconescu.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO