Burse - Fonduri mutuale

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties beneficiază de servicii de market making din partea Raiffeisen Centrobank. Lichiditatea, asigurată şi de BRK

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties...

Autor: Cristina Bellu

03.01.2022, 10:34 667

One United Properties (ONE), dezvoltator pe piaţa proiectelor imobiliare premium din România, beneficiază, începând din 3 ianuarie 2021, de serviciile de market maker al emitentului (MME) din partea Raiffeisen Centrobank. Raiffeisen Centrobank este al doilea furnizor de lichiditate pentru acţiunile ONE, după BRK Financial Group, care prestează servicii similare din luna august 2021.

„Pe măsură ce observăm fluxuri de capital în creştere provenind de la investitori străini, continuăm să acordăm prioritate asigurării unei lichidităţi ridicate care poate sprijini intrarea investitorilor semnificativi în acţiunile noastre”, spune Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties. 

Dezvoltatorul  imobiliar cu o capitalizare de piaţă de 3,3 miliarde de lei (668 milioane euro) s-a listat pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucureşti în iulie anul trecut, după încheierea unei oferte publice iniţiale primare prin care a atras de la investitori 260 milioane de lei.

De asemenea, compania este inclusă din decembrie 2021 în indicii FTSE Russell dedicaţi Pieţelor Emergente, respectiv FTSE Global All Cap.

„Ne dorim o piaţă mult mai lichidă, în beneficiul investitorilor şi al emitenţilor, şi sper că în 2022 să observăm o evoluţie pozitivă a tranzacţionării. Nivelul lichidităţii acţiunii ONE a avut o influenţă considerabilă atât în includerea în indicii BVB, cât şi în cei ai FTSE Russell. Sper ca în 2022 tot mai multe companii să intre în acest program pentru a-şi susţine lichiditatea acţiunilor”, adaugă Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori Bucureşti.

Acţiunea ONE este al patrulea instrument financiar listat la BVB pentru care echipa Raiffeisen Centrobank oferă servicii de Market Maker al Emitentului.

„Suntem încântaţi să începem un nou an cu un alt mandat de Market Maker al Emitentului la Bursa de Valori Bucureşti”, spune Günther Kornfellner, Equities & Derivatives Trader for EMEA, Raiffeisen Centrobank.

Numărul total al instrumentelor financiare listate la BVB care beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului ajunge astfel la 18, dintre care 17 acţiuni şi o emisiune de obligaţiuni. One United Properties este a doua companie listată pentru care doi intermediari sunt furnizori de lichiditate, după Purcari Wineries (WINE).

Market Makerul Emitentului este participantul la sistemul de tranzacţionare al BVB care şi-a asumat rolul de a susţine lichiditatea unui instrument financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO