Burse - Fonduri mutuale

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties obţine autorizaţie de construire pentru faza 1 a proiectului One Lake Club de lângă lacul Tei din Capitală

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties obţine...

Autor: Eduard Ivanovici

08.11.2022, 12:24 767

Conducerea One United Properties (simbol bursier ONE), principalul investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, a informat piaţa de capital cu privire la obţinerea autorizaţiei de construire pentru faza 1 a One Lake Club.

Proiectul este situat pe malul lacului Tei din Bucureşti, termenul estimat de finalizare fiind în 2025. În iulie, One United  a anunţat demararea vânzărilor pentru faza 2 a One Lake Club. Odată cu obţinerea autorizaţiei de construire pentru faza 1, clienţii pot contracta unităţi disponibile in cadrul respectivei dezvoltări, scrie compania într-un raport prezent la Bursă.

„Fazele 1 şi 2 vor ale One Lake Club găzdui două clădiri cu 119 unităţi rezidenţiale (apartamente cu 1, 2, 3- 4 dormitoare precum şi penthouse-uri), grădini la parter cu acces direct în parc, precum şi 136 locuri de parcare, cu o suprafaţă construibilă brută (GBA) de 13.750 mp. One Lake Club Faza 2 face parte din dezvoltarea One Lake Club, cu un GDV (valoare burtă de dezvoltare - n.r.) total de 214,9 milioane de euro”, reiese din document.

Conceput drept club rezidenţial, One Lake Club include facilităţi precum sală de sport, spa şi piscină semi-olimpică cu deschidere la lac, spaţii comerciale la parter şi un parc de 7.200 de metri pătraţi cu locuri de joacă şi zone de relaxare.

One Lake Club este una dintre cele patru dezvoltări incluse în parteneriatul dintre companie şi Veolia România Integrated Solutions (VRSI) pentru implementarea soluţiilor sustenabile de eficienţă energetică. One Lake Club va beneficia de un sistem de tip geoexchange, unul dintre cele mai eficiente din punct de vedere energetic, care reduce semnificativ costurile pentru încălzirea şi răcirea spaţiilor.

Compania de real estate a avut un profit net de aproape 350 de milioane de lei în S1/2022, mai mult decât dublu faţă de S1/2022, şi afaceri de 676 de milioane de lei, plus 56%. Rezultatele aferente primelor nouă luni vor fi publicate pe 11 noiembrie.

Marţi după-amiaza, acţiunile ONE pierdeau 2,8%, pe un rulaj de 66.000 de lei. Dinamica din 2022 este de minus 2%, pe fondul unor tranzacţii de 235,7 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO