Burse - Fonduri mutuale

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties şi transportatorul fluvial Transport Trade Services, incluse în structura indicelui principal BET, urmărit de marii investitori de la bursa românească

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties şi...

Autor: Tibi Oprea

09.09.2021, 18:46 2468

Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital locale, a anunţat investitorii că, în urma şedinţei periodice a Comisiei Indicilor din 9 septembrie, s-a decis modificarea componenţei indicelui principal BET şi indicelui dividendelor BET-TR prin includerea în componenţa lor a acţiunilor Transport Trade Services (TTS) şi One United Properties (ONE), companii care au derulat cele mai recente oferte publice iniţiale (IPO).

TTS s-a listat la Bursa de la Bucureşti în iunie 2021 în urma unui IPO, având la finele şedinţei din 9 septembrie o capitalizare de 609 mil. lei. One a început tranzacţionarea la BVB în iulie, având astăzi o capitalizare de 2,8 mld. lei.

Totodată, Comisia Indicilor BVB a decis includerea One United Properties, Transport Trade Services, BRK Financial Group (BRK), Compa Sibiu (CMP), Romcarbon Buzău (ROCE) şi Farmaceutica Remedia (RMAH) în componenţa indicilor celor mai lichide 25 de acţiuni - BET-XT şi BET-XT-TR, dar şi excluderea Turbomecanica (TBM) din aceşti indici.

În indicele BET-BK, de referinţă pentru administratorii de fonduri, au fost incluse companiile One United Properties, Transport Trade Services, BRK Financial Group, Antibiotice Iaşi (ATB) şi Compa Sibiu.

Din indicele BETPlus a fost exclusă compania Turism Felix (TUFE), în timp ce au fost incluse One United Properties, Transport Trade Services, Aerostar Bacău (ARS), Şantierul Naval Orşova (SNO) şi Altur Slatina (ALT).

Indicele BET-NG, care urmăreşte evoluţia companiilor din energie, şi indicele BET-FI, care cuprinde SIF-urile şi Fondul Proprietatea (FP), şi-au menţinut componenţa.

Ponderile simbolurilor din componenţa indicilor, respectiv valorile corespunzătoare factorilor de free float (FF), factorilor de reprezentare (FR), a factorilor de lichiditate (FL) şi factorilor de corecţie a preţului (FCi) vor fi determinate pe baza numărului de acţiuni şi a preţurilor de închidere înregistrate la finalul şedinţei de tranzacţionare din data de 10 septembrie 2021.

Noile structuri ale indicilor BVB vor fi anunţate la finalul zilei de 10 septembrie 2021 şi vor intra în vigoare începând cu şedinţa de tranzacţionare din data de 20 septembrie 2021, menţionează BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO