Burse - Fonduri mutuale

Digi Communications are aprobarea acţionarilor pentru dividendul brut de 0,65 lei pe acţiune din profitul pe anul trecut: randament de 1,9%. Consiliul de Administratie al companiei, din care face parte şi CEO-ul Serghei Bulgac, a primit încă patru ani

Digi Communications are aprobarea acţionarilor pentru...

Autor: Tibi Oprea

30.04.2020, 16:11 202

Acţionarii Digi Communications (simbol bursier – DIGI), operator de telecomunicaţii controlat de omul de afaceri Zoltan Teszari, au aprobat joi distribuirea unui dividend de 0,65 de lei pe acţiune din profitul pe 2019, ceea ce asigură investitorilor un randament de 1,9%, calculat de ZF pe baza preţului de închidere din 29 aprilie.

Dividendele vor fi plătite în data sau în jurul dăţii de 29 mai 2020.

De asemenea, acţionarii au răscumpărarea unor acţiuni reprezentând maximum 10% din capitalul social subscris de clasă B în vederea acordării administratorilor executivi, directorilor şi angajaţilor grupului în conformitate cu diversele planuri de opţiune pe acţiuni.

 

Pe de altă parte, acţionarii au renumit membrii consiliului de administraţie pentru încă patru ani, respectiv Serghei Bulgac (administrator executiv), Valentin Popoviciu (administrator executiv), Zoltan Teszari (administrator neexecutiv şi preşedinte), Marius Cătălin Vărzaru (administrator neexecutiv şi vicepreşedinte), Bogdan Ciobotaru (administrator neexecutiv), Piotr Rymaszewski (administrator neexecutiv), Emil Jugaru (administrator neexecutiv).

Acţiunile companiei cu 3,36 miliare lei capitalizare înregistrează o creştere de 0,6% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 34,8 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO