Burse - Fonduri mutuale

Digi Communications şi-a răscumpărat acţiuni de 584.000 de lei într-o săptămână. Preţul acţiunilor a scăzut cu 1,3%

Autor: Liviu Popescu

17.09.2019, 00:00 176

Digi Communications (DIGI), companie care a stabilit cea mai mare listare privată la Bursa de la Bucureşti, şi-a răscumpărat acţiuni de 584.000 de lei pe parcursul săptămânii trecute, într-un program de achiziţie care vine în susţinerea cotaţiei, potrivit datelor publicate la bursă.

Pe de altă parte, preţul acţiunilor Digi a scăzut cu 1,3% săptămâna trecută. Spre comparaţie indicele principal BET a scăzut cu 0,15%, potrivit datelor BVB. Vineri seară, după închiderea şedinţei bursiere, Digi Communications a anunţat că Autoritatea Maghiară pentru Media şi Telecomunicaţii (NMHHH) a respins participarea companiei la licitaţia pentru utilizarea frecvenţelor 5G în Ungaria, punând astfel la încercare ambiţiile de dezvoltare ale companiei pe piaţa maghiară. 

Compania anunţă că va contesta această hotărâre, „cu toate mijloacele aflate la dispoziţia sa, conform legislaţiei maghiare şi europene”. Digi are aproape 3 miliarde de lei capitalizare, iar de la începutul anului 2019 acţiunile sale s-au apreciat cu 15,2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO