Burse - Fonduri mutuale

​Digi Communications suplimentează obligaţiunile de la Dublin cu 125 milioane de euro. Dobânda rămâne la 5% pe an cu scadenţa în 2023

​Digi Communications suplimentează obligaţiunile de...

Autor: Liviu Popescu

06.02.2019, 13:42 802

Digi Communications a anunţat astăzi că a decis să ofere un număr suplimentar de obligaţiuni senioare garantate de 125 milioane de euro la o dobândă de 5% cu scadenţa în 2023, ce urmează a fi consolidate şi încadrate în aceeaşi clasă cu obligaţiunile senioare garantate existente în valoare de 350 milioane de euro tranzacţionate pe bursa de la Dublin.

Compania menţionează că va înainta la Irish Stock Exchange solicitarea ca obligaţiunile suplimentare să fie admise la tranzacţionare pe lista oficială a pieţei principale de titluri a bursei de valori din Irlanda.

“Veniturile brute din cadrul Ofertei vor fi folosite: (i) pentru plata înainte de termen a unei porţiuni din principalul în baza Contractului de Facilitate Senioară din 2016; (ii) pentru plata înainte de termen a unei porţiuni din principalul în baza Contractului de Facilitate Senioară din 2018; (iii) pentru plata de costuri, cheltuieli şi taxe/comisioane cu privire la Oferta (care includ taxa aplicată de achizitorul iniţial, costuri şi taxe juridice şi contabile, precum şi alte costuri ale tranzactiei); şi (iv) pentru scopuri corporative generale”, menţionează compania.

CitiGroup acţionează în calitate de coordonator global unic şi administrator al oferti.

Anunţul Digi de suplimentare a ofertei vine la doar o zi după ce a anunţat că Ioan Bendei, vicepreşedinte şi director executiv al filialei RCS&RDS, a demisionat din motive personale. În 15 ianuarie 2019, Ioan Bendei a fost condamnat la pedeapsă cu închisioare de 4 ani cu executare pentru infracţiunea de complicitate la spălare de bani şi dare de mită în dosarul privind vânzarea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, decizia nefiind finală şi putând fi atacată.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO