Burse - Fonduri mutuale

DIGI începe plata dividendelor din 30 mai

DIGI începe plata dividendelor din 30 mai

Autor: Cristina Bellu

11.05.2018, 14:30 426

Digi Communications (DIGI), cea mai mare listare privată din istoria bursei româneşti, a anunţat că va începe pe 30 mai plata dividendelor aferente exerciţiului financiar 2017.

Compania a raportat anul trecut un profit net de 62 milioane euro, de cinci ori mai mare faţă de 2016, în timp ce veniturile au ajuns la 916,5 milioane euro, cu 8,75% mai mult faţă de anul precedent.

Acţionarii înregistraţi la data de 22 mai vor încasa un dividend brut de 0,35 lei/titlu, din care se reţine la sursă impozitul în cotele prevăzute de lege.

Potrivit reglemetărilor legale aflate în vigoare, cota standard de impozitare aplicabilă dividendelor este de 5%.

“Pentru acţionarii persoane fizice, juridice sau alte entităţi, care la data de înregistrare deţin acţiuni evidenţiate în Secţiunea II a Registrului Acţionarilor DIGI Communications N.V.  în contul deschis la Participant, dividendele vor fi plătite automat prin virament bancar prin intermediul Depozitarului Central în numele DIGI Communications N.V, în contul Participantului, fără prezentarea unor documente suplimentare.”, menţionează compania într-un anunţ.

Valoarea de piaţă a companiei telecom a ajuns la 3,33 miliarde lei (723 milioane euro), după ce de la începutul acestui an acţiunile Digi au scăzut cu 12,37%, până la 25,28 milioane lei, în condiţiile în care indicele BET, referinţa bursei bucureştene, a crescut în aceeaşi perioadă cu 13%. În ultimele 6 luni, după tranzacţii de 81,4 milioane lei, scăderea acţiunilor Digi este de peste 9%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO