Burse - Fonduri mutuale

Digi intră în Belgia cu tehnologia 5G printr-o asociere cu Citymesh, parte a grupului Cegeka. Operatorul va construi astfel a patra reţea naţională de telecomunicaţii mobile

Digi intră în Belgia cu tehnologia 5G printr-o asociere...
22.06.2022, 00:05 859

Operatorul de telecomunicaţii Digi Communications (simbol bur­sier DIGI) a anun­ţat că Citymesh Mobile, o asociere între filiala din România a com­paniei şi Citymesh, o societate înregistrată în Belgia, parte a gru­pului de IT Cegeka, a câştigat pe 21 iunie 2022 frecvenţele de utilizare pentru spec­trul de 5G ca urmare a participării la licitaţia organizată de Institutul Belgian pentru Servicii Poştale şi Teleco­municaţii (IBPT). „Detalii privind asocierea şi dezvoltarea proiectului din Belgia vor fi comunicate la mo­mentele potrivite de către societate. Asocierea va folosi drepturile de uti­lizare a frecventelor în benzile 700 MHz, 900 MHz, 1800 MHz, 2100 MHz şi 3600 MHz ceea ce îi va permite să construiască o nouă (a 4-a) reţea naţională de telecomuni­caţii mobile“, conform unui raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Preţul total pe care părţile asocierii îl vor plăti pentru drepturile de utilizare a frec­ven­ţelor este de 114,3 mil. euro.

Plata va putea fi efectuată în rate pe durata drep­turilor de utilizare a frecvenţelor. Alo­carea finală a dreptu­rilor de utilizare se va realiza prin decizia finala a IBPT în perioada imediat următoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO