Burse - Fonduri mutuale

DIGI plus 5%, Nuclearelectrica plus 4,5%, OMV Petrom plus 4% - companiile îşi revin pe bursa de la Bucureşti marţi dimineaţă

DIGI plus 5%, Nuclearelectrica plus 4,5%, OMV Petrom plus...

Autor: Alex Ciutacu

10.03.2020, 10:25 2135

Companiile îşi revin pe bursa de la Bucureşti marţi dimineaţă după scăderile masive înregistrate marţi, din cauza cărora s-au evaporat 12,7 miliarde lei din capitalizarea companiilor listate.

Astfel, marţi dimineaţă, la 20 de minute după deschiderea şedinţei (n.r: ora 10.00), Digi Communications creştea pe bursă cu 5%, în timp ce Nuclear electrica înregistra o creştere de 4,5%, iar OMV Petrom 4,1%.

Şi băncile înretgistrează creşteri, în contextul în care BRD-SocGen creşte cu aproape 4%, iar Banca Transilvania cu 2%.

Indicii bursieri au deschis într-o zonă de creştere şedinţa de marţi. Astfel, marţi la ora 10.08, indicele BET Creştea cu 2,66%, BET-TR cu 2,66%, BET-FI cu 1,62%, BET-NG cu 2,85%, BET-XT cu 2,5%, BET-XT-TR cu 2,5%, BET-BK cu 2,18% şi ROTX cu 2,81%.

Deşi bursa îşi revine uşor, încă sunt ordine agresive de vânzare pe piaţă astfel încât le este aplicat mecanismul de întrerupere a tranzacţionării în condiţii de volatilitate severă.

Mecansimul s-a activat de mai multe ori atât în şedinţa de ieri, cât şi astăzi, pentru companii precum Alro Slatina, Transelectrica şi chiar OMV Petrom, luni, după o scădere bruscă. 

Bursa de la Bucureşti îşi revine în contextul în care bursele internaţionale dau semne de revenire, începând cu pieţele din Asia şi până în SUA, unde Donald Trump a anunţat o serie de măsuri pentru stimularea economiei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO