Burse - Fonduri mutuale

Digi, prin filialele din România şi Spania, contractează două facilităţi de credit în valoare de 232 mil. euro de la UniCredit, BRD, ING şi Citibank

Digi, prin filialele din România şi Spania,...

Autor: Cristina Bellu

27.07.2021, 15:04 543

Digi Communications (simbol bursier - DIGI), operator de telecomunicaţii listat la Bursa de la Bucureşti şi controlat de miliardarul Zoltan Teszari din Oradea, a anunţat marţi pe bursă că filialele din România şi Spania ale companiei au încheiat contracte în valoare totală de 232 mil. euro cu un sindicat bancar, pentru capital de lucru şi investiţii

Prima facilitate, de aproape 102 mil. euro (500 mil. lei), este acordată filialei din România, RCS & RDS, iar Digi Communications N.V., DIGI Távközlési - subsidiara din Ungaria a RCS & RDS, Invitel Távközlési Zrt şi DIGI Spain Telecom S.L.U au participat în calitate de garanţi.

Împrumutul este acordat de un sindicat format din UniCredit, BRD, ING România şi Citibank România, iar ING Bank N.V., sucursala Londra, este agentul băncilor finanţatoare.

În cadrul celei de-a doua facilităţi, în valoare de 132 de milioane de euro, DIGI Spain Telecom S.L.U (subsidiara RCS & RDS) are calitatea de împrumutat, iar societăţile din grupul Digi – RCS & RDS, Digi Communications N.V., DIGI Távközlési (subsidiara din Ungaria a RCS & RDS) şi Invitel Távközlési Zrt sunt garanţi.

Agentul băncilor creditoare este Banco Santander din Spania.

“Contractul are o durată initiala de 3 ani si jumatate, cu posibilitatea de extindere pana la 5 ani, prin care filialei din Spania a companiei ii va fi pus la dispozitie - un imprumut la termen in valoare totala agregata de 57.000.000 euro;  un imprumut la termen in valoare totala agregata de 65.000.000 euro, si  un imprumut revolving in valoare totala agregata de 10.000.000 euro, sume ce urmeaza a fi folosite pentru mai multe scopuri, inclusiv CAPEX si scopuri corporative generale”, spun reprezentanţii companiei.

Operatorul de telecomunicaţii a fost asistat în tranzacţie de firma de avocatură Filip & Company, care a implicat o echipă formată din Alexandru Bîrsan (partener), Rebecca Marina (senior associate), Andreea Banică (associate) şi Andrei Konya (associate).

“Digi este cel mai mare angajator privat din mediul antreprenorial local şi se dezvoltă constant. An de an investesc în noile tehnologii şi inovează continuu. Este un business antreprenorial românesc în care se depune multă muncă şi aplecare spre client. Aceste noi facilităţi aduc o serie de elemente care fac viaţa mai uşoară pentru un grup atât de activ, inclusiv din punct de vedere financiar”, spune Alexandru Bîrsan, partener şi coordonatorul departamentului de Fuziuni, achiziţii şi pieţe de capital al Filip & Company.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO