Burse - Fonduri mutuale

Din 10 fonduri de acţiuni deschise la nivel local, opt erau pe minus la finele lunii trecute. Randamente pozitive pentru două fonduri administrate de BT AM

Din 10 fonduri de acţiuni deschise la nivel local, opt...

Autor: Eduard Ivanovici

25.11.2022, 00:07 1968

Analizând primele 10 fonduri de acţiuni deschise la nivel local, listate în funcţie de randamentul înregistrat între octombrie 2021 şi octombrie 2022, doar două afi­şează creşteri – BT Energy şi BT Agro, gestionate de BT Asset Management. Cele două fonduri investesc mini­mum 75% din active către societăţi listate din dome­niul energetic, respectiv companii listate care au legătură cu domeniul agroalimentar, conform datelor agregate de ZF de la Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF).

Restul clasamentului este completat de fonduri cu randamente negative, cuprinse între minus 1,7% pentru Fondul Deschis de Investiţii Global US BlueChips şi minus 9,7% în cazul Certinvest XT Index.

Prin comparaţie, BET-BK - indice de referinţă pentru administratorii de fonduri - a pierdut 18,9% în aceeaşi perioadă, conform BVB. Indicele BET a scăzut cu 14%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO