Burse - Fonduri mutuale

Din 21 septembrie 2020 acţiunile Bittnet Systems şi cele ale Turbomecanica intră în structura indicelui BET-XT în locul Antibiotice şi Compa Sibiu. Bittnet şi în BET Plus şi BET-BK

Din 21 septembrie 2020 acţiunile Bittnet Systems şi...

Autor: Liviu Popescu

11.09.2020, 00:00 177

Din 21 septembrie 2020, acţiunile Bittnet Systems (BNET), integrator de soluţii IT&C şi furnizor de servicii de training în domeniul IT, fiind prima companie din IT listată la bursa de la Bucureşti, dar şi acţiunile producătorului de motoare cu turbină de gaze Turbomecanica (TBM), vor face parte din structura indicelui BET-XT, cel care reflectă evoluţia celor mai tranzacţionate 25 de acţiuni.

Astfel, Comisia Indicilor a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a decis includerea celor două acţiuni în structura BET-XT şi eliminarea acţiunilor Antibiotice Iaşi şi pe cele ale Compa Sibiu. De asemenea Comisia Indicilor a decis şi includere Bittnet în structura indicelui BET-BK, referinţă pentru administratorii de fonduri, şi în indicele BET Plus. Bittnet intră astfel pentru prima oară în structura unui indice de la listarea din 2016 încoace. Compania are 144 mil. lei capitalizare. Din BET-BK a fost eliminată compania Compa Sibiu.

„Noile structuri ale indicilor BVB vor fi anunţate la finalul zilei de 11 septembrie 2020 şi vor intra în vigoare începând cu şedinţă de tranzacţionare din data de 21 septembrie 2020”. Comisia Indicilor este alcătuită din Radu Hanga, preşedinte al BVB, Adrian Tănase, CEO al BVB, Bogdan Câmpianu, şeful operaţiunilor de la Bucureşti ale brokerului Wood, Alin Brendea, director general adjunct al Prime Transaction, şi Dorin Alexandru Badea, reprezentant CFA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO