Burse - Fonduri mutuale

Din 7 februarie, adică de când a raportat rezultatele pe 2021, TeraPlast a scăzut cu 8% pe o Bursă în stagnare. Ce spun brokerii

Din 7 februarie, adică de când a raportat rezultatele...

Autor: Tibi Oprea

14.02.2022, 07:25 2519

♦ Producătorul de materiale de construcţii este performerul bursier din 2021, cu un randament de 181% anul trecut.

Acţiunile producătorului de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa (TRP) au înregistrat o scădere cumulată de 8% în ultimele patru şedinţe de tranzacţionare, adică în perioadă de după pu­blicarea rezultatelor financiare preliminare aferente anului 2021, potrivit calcu­lelor realizate de ZF pe baza datelor de la Bursa de Valori Bucureşti.

De la un preţ de 1,07 lei pe acţiune din 7 februarie, zi în care com­pania a publicat raportul finan­ciar după închiderea şedinţei, acţiu­nile TRP se tranzacţionau vineri, la ora 17.21, la preţul de 0,985 lei pe unitate. Spre comparaţie, prin prisma indicelui prin­cipal BET, Bursa locală a avut o dina­mică liniară în aceeaşi perioadă, arată calculele ZF.

„Încă din ziua raportării am văzut o tendinţă de creştere, după care în aceeaşi şedinţă acţiunile au început să coboare uşor-uşor. În următoarele zile au avut o coborâre un pic mai mare faţă de prima zi de tranzacţionare“, spune Marcel Murgoci, director de tranzacţionare în cadrul Estinvest, pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO