Burse - Fonduri mutuale

Din 900 de „rasdace” doar patru vor să se transfere pe piaţa principală a bursei de la Bucureşti

Din 900 de „rasdace” doar patru vor să se transfere...

Autor: Ioana Tudor

21.01.2015, 00:06 452
Bilanţul restructurării pieţei RASDAQ cu o lună înainte de expirarea termenului li­mită pentru convocarea AGEA arată că apro­ximativ 40 de firme, cu o capitalizare cumu­lată de 357 mil. lei, au decis să se delisteze.
 
Alte 24 de companii se vor transfera pe sistemul alternativ de tranzacţionare (ATS) al bursei de la Bucureşti, şi doar patru, cu o valoare cumulată de 42 milioane de lei, au hotătât să se transfere pe piaţa principală a bursei de la Bucureşti.
 
Peste 500 de „rasdace” din cele circa 900 şi-au convocat adunarea generală pentru a decide dacă se delistează sau a se transferă la tranzacţionare, pe piaţa principală sau pe ATS. Din acestea circa 70 au luat deja o decizie, iar restul de 430 urmează să ia o decizie în următoarea lună.
 
În cazul celor 40 de „rasdace” care au decis să devină firme închise, valoarea retra­ge­rilor s-ar putea plasa între 3,5 mil. lei şi 282 mil. lei, potrivit calculelor ZF care iau con­si­derare preţul din piaţă al acţiunilor şi deţi­ne­rile minoritarilor. Pentru a beneficia de drep­tul de retragere, fiecare acţionar al acestor com­panii trebuie să depună o cerere prin care să solicite companiei să i se răscum­pere acţiunile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO