Burse - Fonduri mutuale

Din faliment, Astra Asigurări cere Intercontinental repartizarea a 7,8 mil. lei către acoperirea pierderilor

Din faliment, Astra Asigurări cere Intercontinental...

Autor: Liviu Popescu

16.12.2019, 18:33 514

Compania hotelieră Intercontinental România, cea care administrează hotelul din Centrul Capitalei, a publicat luni seară la bursă un document care arată că pe rolul Tribunalului Bucureşti se află un dosar care are ca obiect o solicitare a Astra Asigurare, asigurător în faliment, pentru autorizarea AGA.

Pe lista propunerilor pe care ar urma să le discute compania hotelieră Intercontinental România, la care Astra are 16,32%, ar urma să se discute aprobarea propunerii de repartizare a profitului net din 2018 pentru acoperirea pierderilor contabile din exerciiţile precedente.

Reprezentaţii companiei hoteliere menţionează că AGA este deja convocată pentru 26 martie 2020, doar că situaţia repartizării profitului net s-a găsit pe ordinea de zi a AGOA din 10 mai 2019. “Societatea va acţiona conform normelor legale aplicabile, cu apărarea intereselor sale legitime”, se arată la bursă.


Compania hotelieră Intercontinental România are 182 milioane de lei capitalizare, iar în acţionariatul său se găseseşte şi Nova Group Investments România, care era acţionar şi la Astra.

În august 2015, Astra Asigurări a intrat în faliment prin decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) de dizolvare a asigurătorului şi deschiderea procedurii de faliment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO