Burse - Fonduri mutuale

Directorii Rompetrol isi pot exercita optiunile de 4,6 mil. euro

16.05.2008, 20:53 18

Administratorii, directorii si angajatii Rompetrol care au primit la sfarsitul anului trecut optiuni privind actiunile Rompetrol Rafinare (RRC) printr-un program de recompensare si motivare, isi pot exercita drepturile, astfel incat sa primeasca din partea grupului contravaloarea titlurilor, dupa ce acestea vor fi vandute.
De la inceputul programului si pana in prezent, valoarea titlurilor Rompetrol a scazut insa cu peste 30%.
"Incepand cu data de 14 mai va incepe perioada in care optiunile privind actiunile Rompetrol Rafinare acordate prin planul grupului Rompetrol (TRG) de recompensare si motivare a unor angajati, pot fi exercitate de beneficiari", spun reprezentantii Rompetrol.
Firma olandeza TRG Stischting, prin intermediul careia se desfasoara programul, va trebui sa vanda in piata actiunile RRC pe care le detine pentru a satisface cererile de exercitare a optiunilor din partea salariatilor Rompetrol.
TRG Stichting a cumparat in noiembrie un pachet de 1,19% din actiunile Rompetrol Rafinare de la Rompetrol Financial Group, prin intermediul unor tranzactii de 23 mil. lei (6,7 mil. euro). Pachetul respectiv valoreaza in prezent pe Bursa 4,6 mil. euro, cu circa 32% mai putin fata de momentul in care a fost demarat programul, adica de pe 9 noiembrie.
Administratorii, directorii si angajatii companiilor din grupul Rompetrol care au primit actiunile netranzactionabile au fost selectati in baza unor criterii de performanta.
Rompetrol Rafinare detine rafinaria Petromidia, principalul activ al grupului Rompetrol. La sfarsitul lunii august a anului trecut, omul de afaceri Dinu Patriciu si actionarii grupului Rompetrol au vandut companiei de stat KazMunaiGaz din Kazahstan 75% din capitalul Rompetrol Holding, intr-o tranzactie care a evaluat grupul la 3,6 mld. dolari.
Rompetrol Rafinare Constanta - Petromidia estimeaza pentru acest an o pierdere de 8,7 mil. dolari (5,5 mil. euro), dupa ce anul trecut a raportat pierderi de 94 mil. euro.
Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli al companiei, Petromidia va inregistra anul acesta o cifra de afaceri de 1,9 mld. euro (3,16 mld. dolari), in crestere cu aproximativ 19% comparativ cu vanzarile inregistrate in 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO