Burse - Fonduri mutuale

Directorul general al SAI Muntenia Invest a intrat în boardul Biofarm

Gabriel Filimon, directorul general al SAI Muntenia Invest

Gabriel Filimon, directorul general al SAI Muntenia Invest

Autor: Roxana Pricop

27.04.2015, 00:00 332

Gabriel Filimon, directorul general al SAI Muntenia Invest, societate ce administrează activele de un miliard de lei ale SIF Muntenia (SIF4), a fost ales în consiliul de administraţie al producătorului de medicamente Biofarm Bucureşti (BIO). SIF Muntenia este cel mai mare acţionar al producătorului, cu o deţinere de 45,88% din capital.

Pentru 2015, Biofram îşi propune să obţină venituri din vânzări de 142,9 milioane de lei, reprezentând un avans anual al afacerilor de 11%, şi un profit net de 26,9 milioane de lei, uşor în creştere faţă de rezultatul din 2014, potrivit bugetului. Producătorul de medicamente şi-a programat investiţii de 38,8 milioane de lei în 2015, cea mai mare parte fiind direcţionată către construirea şi dotarea unei noi fabrici aflate la marginea Bucureştiului.

Biofarm va relua în acest an plata dividendelor, urmând să distribuie 14,7 mil. lei către acţionari, după un an de pauză care a coincis cu consolidarea poziţiei SIF Muntenia şi SIF Banat-Crişana în acţionariatul companiei. Dacă la sfârşitul anului 2013 erau disponibile la tranzacţionare 30% din acţiunile Biofarm, după un an free-float-ul s-a redus la 11%. Acţiunile Biofarm au închis şedinţa de vineri în stagnare, la o cotaţie de 0,285 lei/titlu. Compania are o capitalizare bursieră de 312,4 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO