Burse - Fonduri mutuale

Dividendele de 163,3 mil. lei de la Transelectrica au trecut fără emoţii

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Adrian Cojocar

30.04.2014, 00:00 536

Acţionarii transportatorului de energie Transelectrica Bucureşti (TEL) au aprobat propunerea conducerii societăţii privind distribuirea unor dividende în valoare de 163,3 mil. lei în acest an din profitul obţinut anul trecut, care s-a cifrat la 200,9 mil. lei. 

Dividendul brut pe acţiune este de 2,228 lei/titlu, care raportat la ultimul preţ de piaţă, de 18,01 lei/acţiune, se traduce printr-un randament din dividende de 12,3%. Ultima zi în care investitorii pot cumpăra titluri Transelectrica pentru a beneficia de dividend este 14 mai.

WikiZF: Profilul companiei Transelectrica

Acţionarii transportatorului de energie au aprobat în AGA de ieri şi bugetul pentru acest an, care prevede obţinerea unui profit net de 96,9 milioane de lei, mai puţin de jumătate faţă de câştigul înregistrat în 2013 şi venituri în stagnare, de 2,6 miliarde de lei.

Pentru anul trecut, bugetul de venituri şi cheltuieli al Transelectrica prevedea un profit net de 29 de milioane de lei, ţintă care a fost depăşită de 6,9 ori. Acţionarii companiei au votat împotriva acordării unui bonus de un mil. lei conducerii pentru rezultatele de anul trecut. Acţionarii au respins şi numirea lui Remus Vulpescu şi Dragoş Andrei în funcţia de administrator. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO