Burse - Fonduri mutuale

Divizia de investiţii a JPMorgan Chase, un gigant american cu un portofoliu de peste 250 de miliarde de dolari, pariază pe cash în locul investiţiilor în acţiuni

Divizia de investiţii a JPMorgan Chase, un gigant...

Autor: Alex Ciutacu

04.12.2018, 13:52 986

Cash-ul nu mai este doar un loc sigur în care să îţi investeşti banii, ci chiar oferă venituri mai bune ajustate la risc faţă de pieţele de capital, susţin analiştii JPMorgan Asset Management, potrivit Bloomberg.

Apetenţa pentru cash a fost subliniată de echipa de strategi a băncii, care gestionează un portofoliu de 260 de miliarde de dolari.

Pentru prima dată în ultimul deceniu, investitorii sunt îndemnaţi spre active mai sigure şi spre lichidităţi în locul indicelui S&P 500, afectat de volatilitate.

„Cashul arată mai bine decât piaţa de capital din SUA pentru prima dată în ultimul deceniu”, subliniază John Bilton, şeful strategiei globale de investiţii în cadrul JPMorgan Asset Management.

Echipa de strategi se pregăteşte „pentru un mediu cu creşteri mai lente şi cu riscuri macroeconomice mai mari” ceea ce va pune presiune asupra acţiunilor, determinând grupul să le considere active cu risc mai ridicat faţă de cash.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO