Doar patru brokeri din 40 au aplicat la jobul de a forma lichiditate

16 oct 2014 Autor: Ioana Tudor

Patru firme de brokeraj activează în prezent ca market makeri sau formatori de piaţă asigurând lichiditatea pentru zece companii, majoritatea din sectorul energetic.
 
Cei patru market makeri sunt firma cehă de brokeraj Wood & Company Financial Services, Raiffeisen Centrobank, Banca Comercială Română şi IFB Finwest.
 
Începând de miercuri, 15 octombrie, IFB Finwest, brokerul care a dobândit cel mai recent calitatea de mar­ket maker, şi-a extins activitatea pe acţiunile producătorului de medicamente Ropharma (simbol bursier RPH). Casa de brokeraj acţionea­ză ca market maker şi pentru acţiunile BVB, începând cu luna aprilie a acestui an.
 
Cei patru brokeri sunt printre cele mai mari zece firme de brokeraj în funcţie de tranzacţiile intermediate în septembrie, cu o cotă de piaţă cumulată de 27%.
 
Pe piaţa locală de brokeraj activează în prezent 42 de societăţi de servicii de intermediere financiară. Primii cinci brokeri în funcţie de valoarea tranzacţiilor intermediate în septembrie controlau luna trecută peste 68% din piaţa de brokeraj.
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.10.2014

 
Cuvinte cheie:
lichiditate
, brokeri
, aplicare
, market
, companii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide