Burse - Fonduri mutuale

Doar patru brokeri din 40 au aplicat la jobul de a forma lichiditate

Doar patru brokeri din 40 au aplicat la jobul de a forma...

Autor: Ioana Tudor

16.10.2014, 19:00 361
Patru firme de brokeraj activează în prezent ca market makeri sau formatori de piaţă asigurând lichiditatea pentru zece companii, majoritatea din sectorul energetic.
 
Cei patru market makeri sunt firma cehă de brokeraj Wood & Company Financial Services, Raiffeisen Centrobank, Banca Comercială Română şi IFB Finwest.
 
Începând de miercuri, 15 octombrie, IFB Finwest, brokerul care a dobândit cel mai recent calitatea de mar­ket maker, şi-a extins activitatea pe acţiunile producătorului de medicamente Ropharma (simbol bursier RPH). Casa de brokeraj acţionea­ză ca market maker şi pentru acţiunile BVB, începând cu luna aprilie a acestui an.
 
Cei patru brokeri sunt printre cele mai mari zece firme de brokeraj în funcţie de tranzacţiile intermediate în septembrie, cu o cotă de piaţă cumulată de 27%.
 
Pe piaţa locală de brokeraj activează în prezent 42 de societăţi de servicii de intermediere financiară. Primii cinci brokeri în funcţie de valoarea tranzacţiilor intermediate în septembrie controlau luna trecută peste 68% din piaţa de brokeraj.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO