Burse - Fonduri mutuale

Doar trei din 20 de firme antreprenoriale de top în sectorul lor de activitate sunt listate la bursă

 Doar trei din 20 de firme antreprenoriale de top în...

Autor: Liviu Popescu

06.08.2018, 00:07 428

Digi, MedLife şi Sphera Group sunt companiile antreprenoriale de top în sectorul lor de activitate listate la bursa de la Bucureşti, o piaţă care începe timid să atragă capital privat în contextul în care toate cele trei companii s-au listat în ultimii doi ani.

De la bursă încă lipseşte Dedeman, cea mai mare afacere antreprenorială românească şi lider în sectorul de bricolaj, cu afaceri de circa 6,3 miliarde de lei, o companie ai cărei acţionari majoritari – fraţii Pavăl –, deţin însă pachete importante de acţiuni la Bucureşti, printre care şi o deţinere de peste 5% la Electrica, cel mai mare distribuitor de energie electrică din România.

Altex, Catena, Cris-Tim, Bitdefender, Fan Courier sunt alte câteva companii din cele 20 cele mai mari afaceri antreprenoriale româneşti din anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie-2018, care încă nu se tranzacţionează la Bucureşti, o piaţă catalogată de agenţiile de evaluare financiară ca una de frontieră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO