Burse - Fonduri mutuale

Dobânzile la titlurile de stat ar putea scădea sub 5%

Dobânzile la titlurile de stat ar putea scădea sub 5%

Autor: Roxana Pricop

22.01.2013, 00:07 609

Mihail Ion, preşedintele societăţii de administrare Raiffeisen Asset Management, cu active în gestiune de 3,6 miliarde de lei, se aşteaptă la o continuare a trendului descedent al dobânzilor la titlurile de stat în acest an, estimând o scădere sub pragul de 5% pe an.

"Cred că vom avea randamente nominale mai mici pe final de an, vom putea vedea o reducere de jumătate de punct procentual până la finalul anului. Cred că certificatele de trezorerie, titluri cu ma­­turităţi sub un an, vor putea să bonifice investitorii cu randamente nominale de sub 5%", a spus managerul prezent ieri la emisiunea ZF Live.

Decizia băncii americane JP Morgan de a include obligaţiunile de stat în lei într-un indice propriu a generat euforie în rândul investitorilor locali şi străini, leul întărindu-se într-o singură zi cu 1,2% în faţa euro, iar randamentul plătit de Finanţe pentru a emite titluri pe cinci ani a scăzut brusc cu 1,2 puncte procentuale, de la 6,7% până la 5,4% pe an.

"Randamentul de 5,4% la titlurile de stat în lei ne-a surprins pe toţi, pe termen foarte scurt ar putea să aibă şi o revenire tehnică", a precizat Ion. Prin fondurile pe care le administrează, societatea este unul dintre cei mai mari investitori locali în piaţa titlurilor de stat. În ultima parte a anului trecut, societatea a făcut plasamente noi în titluri de stat în valoare de peste 150 mil. euro.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO