Burse - Fonduri mutuale

Doi acţionari ai BRK Financial Group cer revocarea membrilor consiliului de administraţie

Doi acţionari ai BRK Financial Group cer revocarea...

Autor: Dan Grigore Ivan

28.11.2016, 00:00 312

Adrian Andrici şi Global Consult, acţionari cu o deţinere de peste 5% din BRK Financial Group, cer revocarea membrilor consiliului de administraţie al BRK Financial Group şi alegerea unui for constituit din noi membri.

Pe 2 noiembrie, Cătălin Mancaş şi-a prezentat demisia din funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie al casei de brokeraj, după ce în aprilie Mihai Buliga şi-a dat demisia de asemenea din funcţia de preşedinte şi administrator după o perioadă de patru ani. Compania are o capitalizare bursieră de 24 milioane lei după ce de la începutul acestui an s-au derualt 9.300 de tranzacţii de 8,5 milioane lei, ce au condus la o depreciere de 8,46% a valorii de piaţă a casei de brokeraj.

BRK Financial Group se poziţionează pe locul 12 pe an, la data de 30 septembrie 2016, faţă de locul 8 anul trecut, după ce volumul tranzacţiilor cu acţiuni şi unităţi de fond pe BVB a scăzut cu 39% la nouă luni, în ultimul trimestru înregistrându-se însă o îmbunătăţire, conform raportului trimestrial. Cifra de afaceri a companiei după nouă luni a fost de 2 milioane lei, în scădere cu 42,82% faţă de rezultatul raportat în aceeaşi perioadă a anului trecut. Pierderea raportată de BRK s-a situat la 95.554 lei, faţă de 136.742 anul precedent. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO