Burse - Fonduri mutuale

Doi foşti bancheri au câştigat 30% cu un fond denominat în euro

Doi foşti bancheri au câştigat 30% cu un fond...

Autor: Roxana Pricop

04.06.2015, 00:07 1397

Fondul mutual Audas Piscator a obţinut un randament de 30% în euro în primele cinci luni din an, de 15 ori mai mare decât dobânda bancară adusă de un depozit. În acelaşi interval, indicele BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti, a crescut cu 6,5%.

Mare parte din câştig a fost înregistrată în primul trimestru al anului când fondul a pariat pe aprecierea francului elveţian în raport cu moneda europeană. De la finalul lunii martie până în prezent, fondul a scăzut cu aproape 3% în euro. Câştigurile aduse de fondurile mutuale nu sunt garantate, ci fluctuează în funcţie de condiţiile din piaţă.

Audas Piscator, fond cu risc ridicat, este administrat de societatea Atlas Asset Management, condusă din funcţia de preşedinte de Liviu Arnăutu, fost şef de trezorerie la Emporiki Bank. Dragoş Balaci, fost dealer-şef la ABN Amro (devenită ulterior RBS Bank) este membru în consiliul director. El are o experienţă de opt ani în tranzacţionarea valutelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO