Burse - Fonduri mutuale

Doi IT-işti, milionari în euro după ce compania lor s-a listat la bursa de la Bucureşti: Victor Gânsac (director general) şi Paul Rusu (director financiar), la o avere de 5,5 mil. euro pe fondul raliului acţiunilor Safetech Innovations

Doi IT-işti, milionari în euro după ce compania lor...

Autor: Liviu Popescu

29.01.2021, 11:52 5679

Cu o deţinere de 40% fiecare din compania de securitate cibernetică Safetech Innovations (SAFE), listată vineri şi care înregistrează o explozie de 435% a preţului unei acţiuni, doi antreprenori din IT sunt cei mai noi milionari în euro pe care îi face bursa de la Bucureşti.

Astfel Victor Gânsac (CEO şi acţionar cu 40%) şi Paul Rusu (director financiar şi acţionar cu 40%) au ajuns fiecare la o investiţie de 26,3 mil. lei (5,5 mil. euro) în urma listării Safetech Innovations şi ca urmare a aprecierii semnificative a preţului unei acţiuni. Spre comparaţie, Safetech a încheiat plasamentul privat din toamnă la un preţ de 4 lei pe unitate.

Cei doi controlează 80% din Safetech Innovations, emitent care la ora redactării acestei ştiri are o valoare de piaţă de 65 mil. lei, arată calculele ZF.

Victor Gânsac, 43 de ani, CEO al Safetech Innovations, este unul dintre fondatorii companiei. “Pornind din poziţia de profesionist în domeniul Securităţii Informaţiei, în sectorul bancar a acumulat în baza unei experienţe practice de pionierat şi a unor cursuri de pregătire şi specializare cunoştinte şi abilitaţi definitorii atât în domeniul tehnic, în domeniul guvernanţei şi managementului securităţii cibernetice, cât şi în domeniul managementului instituţional care îi permit în prezent să exercite funcţia de director general din poziţia unui expert în securitate cibernetice cu competenta şi experienţă manageriala relevantă”, se arată în prospectul de listare al companiei.

Paul Rusu, 58 de ani, este director economic şi personal (DEP) al companiei. “Absolvent de studii economice şi militare are expertiza necesara şi o abordare flexibila atât în definirea unor strategii şi planuri de dezvoltare sustenabile şi a unor investiţii responsabile, cât şi în gestionarea resurselor economice, financiare şi umane necesare implementării acestora”.

Listarea Safetech Innovations vine după un plasament privat de vânzare de acţiuni, derulat în octombrie 2020, prin care societatea de securitate cibernetică a atras 2,5 milioane lei de la investitorii pe piaţă de capital. Un total de 625.000 de acţiuni au fost scoase la vânzare către investitori, la un preţ de 4 lei/ acţiune, iar ordinele de subscriere plasate de investitori au cumulat 21,4 milioane lei, ceea ce indică o suprasubscriere de peste opt ori a valorii ofertei.

În urma plasamentului privat, capitalizarea de piaţă a Safetech Innovations a ajuns la 12,5 milioane lei, iar fondurile atrase în cadrul plasamentului privat sunt direcţionate către investiţii. Prin listarea la bursă şi acces la capital, compania identifică o oportunitate în dezvoltarea de servicii şi soluţii inovatoare în domeniul securităţii cibernetice, dar şi în creşterea capacităţii tehnice prin dezvoltarea laboratorului de testare a securităţii, potrivit BVB.

Safetech Innovations a fost înfiinţată în 2011 şi este unica companie dedicata exclusiv securităţii informaţiei de pe piaţă de profil din Romania, care oferă atât servicii în domeniul securităţii, cât şi pentru implementarea soluţiilor de securitate cibernetică.

În 2019, Safetech Innovations a înregistrat o cifră de afaceri de 10,5 milioane lei, cu o creştere de 56,4% faţă de rezultatul din 2018 şi un profit net de 1,25 milioane lei, cu o creştere de 26,3% faţă de 2018.

În 2019, compania a avut o marjă de profit net de 11,8%. În prima jumătate a anului 2020, Safetech Innovations a înregistrat o cifră de afaceri de 5,3 milioane lei (Ă60,7% faţă de S1 2019) şi un profit net de 450.246 lei (Ă61,5% faţă de S1 2019). Pentru întregul an 2020, conducerea estimează venituri de 15,6 milioane lei şi la un profit net de 2 milioane lei. Compania are în prezent 43 de angajaţi, se arată în comunicatul de presă al BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO