Burse - Fonduri mutuale

Domino’s Pizza, companie listată la Londra, se retrage din trei ţări nordice şi Elveţia în urma unor pierderi semnificative

Domino’s Pizza, companie listată la Londra, se retrage...

Autor: Tibi Oprea

21.10.2019, 00:00 304

Domino’s Pizza (simbol bursier - DOM), cea mai mare companie britanică specializată în livrarea de pizza, cu activitate şi în România, a anuntat retragerea din trei ţări nordice, respectiv Islanda, Norvegia şi Suedia, dar şi din Elveţia, decizia fiind luată în urma înregistrării unor pierderi semnificative, potrivit The Guardian.

Pentru cele patru ţări, compania a raportat pierderi de 6,4 milioane de lire sterline în T3/2019. Pentru T3/2019, compania a anunţat vânzări internaţionale în scădere cu 2,7%, depreciere determinată de declinul numărului de turişti din Irlanda.

Compania a mai deschis nouă noi locaţii în Marea Britanie. La nivel consolidat, vânzările livratorului au crescut în T3/2019 cu 3,4%, la 313,5 mil. lire sterline. De la începutul anului, acţiunile DOM se tranzacţionează în creştere cu 18,1%, emitentul ajungând la o valoare de piaţă de 1,3 miliarde de lire sterline. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO