Burse - Fonduri mutuale

Dorin Mateiu, fostul proprietar al Elit Cugir, a subscris acţiuni One United Properties de 125 milioane de lei în majorarea de capital. Investiţia lui ajunge la 236 milioane de lei

Dorin Mateiu, fostul proprietar al Elit Cugir, a subscris...

Autor: Eduard Ivanovici

19.08.2022, 12:49 4725

Dorin-Mirel Mateiu, fostul proprietar al companiei Elit Cugir, una dintre cele mai importante firme de pe piaţa locală de produse din carne şi mezeluri, a subscris în cadrul majorării capitalului social al dezvoltatorului imobiliar One United Properties (ONE) un număr de 99,6 milioane de acţiuni, conform unui raport de la Bursă.

Valoarea totală a acţiunilor subscrise a fost de 124,5 mil. lei, calculată în funcţie de preţul final de ofertă de 1,25 lei per unitate. În total, omul de afaceri deţine 184,3 milioane de acţiuni care valorează circa 236 mil. lei la preţul curent de tranzacţionare, respectiv 1,278 lei per unitate, conform calculelor ZF. Aşadar, Dorin Mateiu ajunge la o deţinere de 6,635% din totalul acţiunilor One United Properties.

În 2020, One United Properties a preluat de la Dorin Mateiu managementul proiectului rezidenţial de lux Rahmaninov Residence din Bucureşti, proiectul fiind numit ulterior One Rahmaninov. Cu doi ani mai devreme, Dorin Mateiu vânduse businessul Elit Cugir grupului american Smithfield Foods şi se reorientase către investiţiile din sectorul imobiliar. Eduard Ivanovici

Recent, antreprenorul a investit într-o nouă companie care va gestiona investiţiile în domeniul industrial pe piaţa locală, sprijinită de Sacha Dragic, fondatorul Superbet, şi Ionuţ Dumitrescu, fondatorul Element Industrial. 

Acţiunile ONE au pierdut 1,5% în 2022, pe tranzacţii de aproape 160 de milioane de lei, faţă de un minus de 3% pentru indicele de referinţă BET.

Compania este deţinută majoritar de OA Liviu Holding Invest şi Vinci Ver Holding, vehiculele de investiţii controlate de fondatorii Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu. Împreună, cele două entităţi au circa 60% din totalul acţiunilor. Valoarea de piaţă a One United este de aproximativ 3,3 miliarde de lei, arată datele BVB.

 


 



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO