Burse - Fonduri mutuale

DouYu International Holdings, cea mai mare platformă de live streaming din China, intră miercuri la tranzacţionare pe NASDAQ

Business internaţional

 DouYu International Holdings, cea mai mare platformă de...

Autor: Tibi Oprea

18.07.2019, 00:00 102

DouYu International Holdings Ltd. (DOYU), cea mai mare platformă de live streaming de jocuri din China, a vândut marţi acţiuni de 775 milioane de dolari şi a stabilit preţul acţiunilor la limita inferioară a intervalului, la 11,5 dolari pe acţiune, încheind astfel cea mai mare ofertă publică iniţială chinezească de pe teritoriul american.

Acţiunile DOYU se aşteaptă să intre la tranzacţionare de miercuri pe bursa electronică NASDAQ. Morgan Stanley, JPMorgan, Bank of America Merrill Lynch şi CMB International sunt băncile alese pentru intermedierea tranzacţiilor. Compania susţinută de gigantul chinezesc Tencent, cu activitate în social media şi în industria de jocuri, a declarat iniţial că se aşteaptă să strângă în urma ofertei publice iniţiale până la 944 mil. dolari.

DouYu International a raportat pentru 2018 o pierdere de 876,3 mil. yuani chinezeşti, în timp ce pentru primul trimestru din 2019 societatea a înregistrat un profit net de 18,2 mil. yuani chinezeşti. Tencent, una dintre cele mai influente companii de tehnologie din China, este cel mai mare investitor în reţeaua socială Snapchat şi are un pachet consistent de acţiuni şi la compania Epic Games, care a dezvoltat Fortnite, unul dintre cele mai apreciate jocuri video ale momentului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO