Burse - Fonduri mutuale

Dr. Fischer Dental intră la bursă la o capitalizare de 33,7 mil. lei: rulaj de 100.200 de lei în primele ore de tranzacţionare

Dr. Fischer Dental intră la bursă la o capitalizare de...

Autor: Tibi Oprea

22.02.2022, 15:40 386

Acţiunile Dr. Fischer Dental (simbol bursier DENT), jucător în piaţa de tehnică dentară din România, controlat de dr. Antoaneta Fischer, se tranzacţionau marţi, 22 februarie 2022, ora 15.17, la preţul de 5,7 lei pe unitate, valoare similară cu preţul la care s-a încheiat plasamentul privat derulat la finele anului trecut, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.

La acest preţ, capitalizarea companiei este de 33,7 milioane de lei, arată calculele realizate de ZF. Investitorii au schimbat până la această oră un număr de 17.874 de acţiuni DENT pentru suma de 100.220 de lei.

Dr. Fischer Dental a atras în noiembrie 2021 5,13 mil. lei de la investitori printr-o ofertă primară de vânzare de acţiuni de tipul plasamentului privat, operaţiunea fiind finalizată chiar în prima zi. Plasamentul a fost intermediat de TradeVille.

Compania a vândut 900.936 de acţiuni, preţul final stabilit în ofertă fiind de 5,7 lei/acţiune, corespunzător preţului maxim al intervalului de subscriere.

Fondurile atrase în ofertă vor fi folosite pentru înfiinţarea laborator de tehnică dentară în Germania şi pentru stabilirea unor puncte mobile de servicii în România.

„Odată cu listarea acţiunilor, suntem convinşi că le vom aduce motive de mulţumire şi investitorilor care au ales să ne susţină în strategia de creştere. Dr. Fischer Dental este lider pe piaţa serviciilor de tehnică dentară din România, iar prin finanţarea obţinută pe piaţa de capital putem să ne consolidăm poziţia pe plan local, ducând serviciile noastre în oraşe mai mici, unde cererea este slab acoperită. Pe de altă parte, am început extinderea pe plan internaţional, deschizând un laborator în Germania, ceea ce ne va creşte numărul de oportunităţi pe care le putem valorifica pe această piaţă”, spune Dr. Antoaneta Fischer, Fondator şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Dr. Fischer Dental.

Dr. Fischer Dental a fost înfiinţată sub forma unui laborator de tehnică dentară în 1995 de către dr. Antoaneta Fischer şi dr. Peter Paul Fischer, o familie de medici stomatologi care avea la acea dată experienţă de muncă bazată pe activitatea desfăşurată în Berlin şi Dusseldorf. Sub numele actual, compania funcţionează în Bucureşti din 2014.

Dr. Fischer Dental este specializată în producţia de lucrări protetice dentare, precum coroane dentare, punţi dentare, proteze dentare, aparate ortodontice, faţete dentare. Principalii clienţi ai Grupului sunt cabinetele stomatologice şi alte laboratoare de tehnică dentară, atât din străinătate - Germania, Italia, Franţa, Belgia, Olanda, Suedia, Elveţia, Canada şi Israel, cât şi din România.

Emitentul deţine integral pachetele de părţi sociale ale Dr. Fischer Digital Lab, SDS SRL înfiinţate în România şi Dr. Fischer Dental GmbH, înfiinţată recent în Dusseldorf, Germania. Compania a stabilit în ultimii ani o serie de parteneriate în Germania, Italia, Franţa, Belgia, Olanda, Suedia, Elveţia, Israel, SUA şi Canada.

Cifra de afaceri a grupului a fost în 2021 de 10,4 milioane de lei. Din venituri, 99,9% au provenit din vânzarea de lucrări protetice, iar cifra de afaceri realizată de emitent a fost de 9,8 milioane de lei. La nivel de grup, numărul total de angajaţi a fost de 77 persoane la sfârşitul anului 2021.

Grupul are circa 80 de angajaţi, oferă peste 240 de tipuri de lucrări protetice şi servicii clienţilor săi, cabinete stomatologice şi laboratoare de tehnică dentară, pe piaţa autohtonă şi în alte 10 ţări din Europa şi America.

Potrivit datelor BVB, Dr. Fischer Dental este controlată în proporţie de 74,64% de Dr. Fischer and Partners, societate controlată la rândul ei în proporţie de 99,4% de Dr. Antoaneta Fischer. Caroline Adela Ingrid Fischer şi Danielle Elise Fischer deţin fiecare câte 5% din capitalul social, în timp ce Bogdan-Marius Chirodea, CEO-ul companiei, are o participaţie de 0,11%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO