Burse - Fonduri mutuale

Dr. Fischer Dental vrea să vină la bursă în ianuarie. Compania ţinteşte o finanţare de 5 mil. lei printr-un plasament privat de acţiuni intermediat de TradeVille

Dr. Fischer Dental vrea să vină la bursă în ianuarie....

Autor: Cristina Bellu

15.11.2021, 11:12 362

Dr. Fischer Dental, jucător în piaţa de tehnică dentară din România, controlat de dr. Antoaneta Fischer, anunţă intenţia de listare pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti în luna ianuarie 2022.

În perioada următoare, compania va realiza un plasament privat, prin care doreşte să atragă 5 mil. lei de la investitori de pe bursă, operaţiune care va fi intermediată de societatea de brokeraj TradeVille. 

Atragerea de finanţare de pe piaţa de capital vizează cu precădere extinderea business-ului pe pieţele internaţionale şi fructificarea potenţialului ridicat de creştere pe aceste pieţe, unde compania este deja prezentă. De asemenea, operatorul urmăreşte consolidarea poziţiei pe piaţa locală, în contextul în care aceasta este foarte fragmentată, ceea ce permite creşterea prin stabilirea unor puncte mobile de servicii.

„Avem rezultate foarte bune de vânzări, atât în România, cât şi pe pieţele externe, există un potenţial foarte mare de creştere al acestei pieţe de nişă, iar finanţarea atrasă de pe piaţa de capital va contribui la materializarea planurilor de dezvoltare pe plan internaţional”, spune Antoaneta Fischer.

Dr. Fischer Dental a înregistrat o creştere constantă a veniturilor în ultimii trei ani, reuşind, în cursul anului trecut să atingă afaceri de 9,2 milioane de lei şi o marjă de profit net de 25,4%. 

În primul semestru din 2021, Dr. Fischer Lab a raportat venituri de 5,18 milioane de lei, ceea ce reprezintă o creştere de 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar pentru întreg anul 2021 compania estimează o cifră de afaceri de 10,7 milioane de lei.

Businessul Dr. Fischer Lab a fost înfiinţat în 1995 de către Dr. Antoaneta Fischer, 65 de ani, un medic stomatolog cu o experienţă bazată pe muncă desfăşurată anterior în Dusseldorf şi Berlin, încă din 1986. Dr. Antoaneta Fischer este preşedintele Consiliului de Administraţie al Dr. Fischer Dental şi controlează peste 74% din capitalul social al emitentului prin intermediul societăţii Dr Fischer and Partners SRL.

Caroline Fischer, 31 ani, este medic stomatolog şi membru al Consiliului de Administraţie al Dr. Fischer Dental. Conform datelor Confidas.ro şi Termene.ro, împreună cu sora ei, Danielle Fischer, deţin câte 5% din capitalul social al companiei. A colaborat cu mai multe cabinete din Berlin si Bucuresti.

Bogdan Chirodea, 30 ani, este CEO şi membru în Consiliul de Administraţie al Dr. Fischer Dental, dar şi unul dintre acţionarii minoritari. Absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi al Facultăţii de Comerţ-ASE Bucureşti, a fost administratorul unic al companiei din 2014 până la momentul conversiei din SRL în SA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO